Image module

Brian Lit

Advocaat / Partner

In 2001 is Brian Lit afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting familierecht en Jeugdrecht. December 2001 is hij zijn loopbaan in het immigratierecht begonnen als asieljurist bij de Stichting Rechtsbijstand Asiel (SRA).

Eind 2004 heeft Brian Lit samen met twee SRA-collega’s (waaronder Engin Arslan)  als ondernemend advocaat-stagiairs het advocatenkantoor Altadvocaten opgericht. In augustus 2004 is Brian beëdigd als advocaat. In de daaropvolgende 16 jaar heb ik mij verder kunnen specialiseren en verdiepen in het immigratierecht. Ik kan oprecht zeggen dat ik in die tijd intensief heb gewerkt in werkelijk alle facetten van het immigratierecht. Sinds 2010 ligt met mijn focus in toenemende het economische of arbeidsimmigratie; kennismigratie, ondernemers (o.a. Amerikaanse en Japanse).

In april 2021 heeft Brian Lit samen met Engin Arslan en Veli Arslan het nieuwe kantoor Arslan|Lit immigratie en arbeidsrechtadvocaten opgericht. Nieuwsgierigheid naar welke nieuwe mogelijkheden het heden en de toekomst ons te bieden hebben, heeft ons samengebracht. De drang naar vooruitgang en om een onderdeel uit te maken van de veranderende werkelijkheid is de drijfveer achter dit nieuw kantoor.

Hij is lid van de Orde van Advocaten en de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken en Vluchtelingzaken. Door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerd als specialist asiel- en vreemdelingenrecht en vreemdelingenbewaring. Verder is Brian lid van de specialistenvereniging immigratieadvocaten SVMA.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft hij de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vreemdelingenrecht
  • Asielrecht
  • Vreemdelingen bewaring

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.

Een toegewijd team van advocaten

gespecialiseerd in Arbeids- en Vreemdelingenrecht

x
+31(0)20 223 24 66
info@arslanlitadvocaten.nl