Image module

Engin Arslan

Advocaat / Partner

In 2000 is Engin Arslan afgestudeerd aan de Vrije universiteit Amsterdam in de richtingen strafrecht en staats- en bestuursrecht met nadruk op het asiel- en vreemdelingenrecht.

Na zijn studie heeft hij als intake medewerker gewerkt bij Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Hier beoordeelde Engin of de aanvragers van een studiebeurs als vluchteling aangemerkt kunnen worden om als cliënt geaccepteerd te worden door het UAF.

Eind 2001 begint Engin Arslan als asieljurist bij de Stichting Rechtsbijstand Asiel waar hij zich verder heeft toegelegd op het asiel- en vreemdelingenrecht.

In 2004 is hij beëdigd als advocaat en mede-oprichter geworden van advocatenkantoor Altadvocaten.

In de daaropvolgende jaren heeft de heer Arslan zich verder gespecialiseerd op het gebied van economische en arbeidsmigratie met een focus op o.a. Turkse, Amerikaanse en Japanse ondernemers, kennismigranten en Associatieovereenkomst tussen EU en Turkije, EU Blue Card, Intracompany transfer, Tewerkstellingsvergunning, Regeling Internationaal Handelsverkeer etc.

In april 2021 heeft hij samen met Brian Lit en Veli Arslan het nieuwe kantoor Arslan Lit Advocaten opgericht. Nieuwsgierigheid naar welke nieuwe mogelijkheden het heden en de toekomst ons te bieden hebben, heeft drie partners samengebracht. De drang naar vooruitgang en om een onderdeel uit te maken van de veranderende werkelijkheid is de drijfveer achter ons nieuw kantoor.

Engin Arslan is lid van de Orde van Advocaten, de Specialistenvereniging migratierecht advocaten (SVMA), de Vereniging van Asieladvocaten en Juristen Nederland en de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken en Vluchtelingzaken.

Door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerd als specialist asiel- en vreemdelingenrecht en vreemdelingenbewaring.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft hij de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vreemdelingenrecht
  • Asielrecht
  • Vreemdelingen bewaring

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.

Een toegewijd team van advocaten

gespecialiseerd in Arbeids- en Vreemdelingenrecht

x
+31(0)20 223 24 66
info@arslanlitadvocaten.nl