Wanneer het bedrijf waar u werkt wordt overgenomen, zal u werknemer worden van het nieuwe bedrijf. Uw arbeidsovereenkomst met de afgesproken arbeidsvoorwaarden en toepasselijke cao blijft bestaan.

U mag als werknemer in principe niet weigeren mee te gaan naar de nieuwe onderneming. Als u dat wel doet, kunt u worden ontslagen en heeft u geen recht op een werkloosheidsuitkering.

Let op!
Een bedrijfsovername kan nooit een rede zijn voor ontslag. Wanneer dit toch gebeurt, kunt u dit aanvechten bij de kantonrechter. Als u het ontslag accepteert, kunt u een billijke vergoeding vragen bij uw werkgever of deze indien nodig vorderen bij de kantonrechter.

Faillissement

Wanneer het bedrijf waar u werkt failliet gaat en wordt doorverkocht is geen sprake van een overname. U kunt wel opnieuw in dienst treden bij de onderneming die uw oude werkgever heeft overgenomen. Er moet dan opnieuw een arbeidsovereenkomst gesloten worden.

De advocaten van Arslan Lit Advocaten hebben zeer ruime ervaring in het behandelen van arbeidsrecht zaken namens werknemer. Voor vragen over wat Arslan Lit Advocaten voor u kan betekenen, kunt u ons mailen (info@arslanlitadvocaten.nlof  bellen op het nummer 020 223 24 66. Wij staan u graag te woord.