Personeel bij overname bedrijf

Wanneer uw bedrijf een ander bedrijf overneemt staat u er niet vrij in om te kiezen welk personeel u mee wil nemen. Bij wet is bepaald dat u verplicht bent al het personeel over te nemen. Alle overeenkomsten blijven bestaan met de cao’s die daarop van toepassing waren. Verder mag u ook geen personeel van het bedrijf dat u overneemt ontslaan.

Voor zieke werknemers geldt geen uitzondering op de regel. U bent ook verplicht het loon van de zieke werknemer door te betalen. Alle verplichtingen die hieraan verbonden waren gaan ook over op u zoals het risico op vergoedingen van de WGA en Ziektewet, als de oude werkgever hier niet voor verzekerd was. U dient bij een overname dus altijd een belangenafweging te maken of u aan al deze verplichtingen kan voldoen.

Melding bij de belastingdienst

U dient de overname altijd te melden bij de Belastingdienst. De belastingdienst moet weten dat u het personeel overneemt. Doet u dit niet, riskeert u een boete.

De advocaten van Arslan Lit Advocaten hebben zeer ruime ervaring in het behandelen van arbeidsrecht zaken namens werkgever. Voor vragen over wat Arslan Lit Advocaten voor u kan betekenen, kunt u ons mailen (info@arslanlitadvocaten.nl)of  bellen op het nummer 020 223 24 66. Wij staan u graag te woord.