Op deze pagina kunt u informatie vinden omtrent uw rechten en plichten als werkgever bij arbeidsongeschiktheid en ziekte.

Wanneer een werknemer zich ziek meldt, dient u als werkgever dit binnen een week door te geven aan uw arbodienst. Wanneer de ziekte langer dan 6 weken duurt, dient u met uw werknemer en de bedrijfsarts een plan van aanpak op te stellen. Hierin staat wat u en uw werknemer gaan doen om diegene weer aan het werk te krijgen. Verder dient u ook een re-integratie dossier bij te houden.

Blijft uw werknemer langer ziek? Dan houdt u elke 6 weken een gesprek over de voortgang. Wanneer uw werknemer een jaar lang ziek is houdt stelt u rond die datum een eindejaarsevaluatie op. Als laatste is het van belang dat u uw werknemer door blijft betalen. U bent verplicht dit te doen tijdens de eerste twee jaar van het ziekteverzuim voor 70% van het oorspronkelijke loon. Bij cao of in een arbeidsovereenkomst kan bepaald zijn dat dit meer is.

U mag uw werknemer niet ontslaan op grond van de ziekte. Twee jaar na het aanvangen van het ziekteverzuim is dit wel mogelijk.

De advocaten van Arslan Lit Advocaten hebben zeer ruime ervaring in het behandelen van arbeidsrecht zaken namens werkgever. Voor vragen over wat Arslan Lit Advocaten voor u kan betekenen, kunt u ons mailen (info@arslanlitadvocaten.nl)of  bellen op het nummer 020 223 24 66. Wij staan u graag te woord.